3 db közepes padlizsàn, sütöben egészben megsütve, hàmozva, turmixolva
4 db sàrgarépa nyersen turmixolva, 1 fej hagymàval, 3 gerezd fokhagymàval
zabkorpa
hajdina liszt
1 db tokàs
so, bors, kurkuma, gyömbér
olívaolaj
összekeverve, nem túl sűrű még folyékony àllagù legyen, sütőpapiros tepsire borít, teteje olajjal megken, megsüt.
Ez volt a szombati menü!:)
Hàzi pilotakeksz
eredeti recept: http://halmaireka.blogspot.hu/2012/12/u1-pilota-keksz.html
Kapàsbol 2 adagot csináltam:
30 dkg tk. liszt
20dkg hajdinaliszt
25dkg vaj
2 cs. vaniliàscukor
1 cs. sütöpor
2 tojàs
4 ek. tej
4 ek. barna nàdcukor
Krém:
25dkg ricotta
4-5 ek. mogyorokrém
1-2 ek. barna nàdcukor
Zellerkrémleves sàrgarépàval:
1 nagy fej zellergumó fele
4 db sàrgarépa
1 ger. fokhagyma
olívaolaj
3-4 ek. tejföl
kurkuma, gyömbér, só
reszelt sajt a tetejére
zöldségeket megpárolni, turmixolni vízzel és a tejföllel, felfőzni
A padlizsáncsánkát azt ki fogom próbálni cukkinevel. :)Köszi a receptet!
VálaszTörlésNa hajrà, nagyon finom! Cukkinibe tennék egy kis kaprot is! ;)
VálaszTörlés