2013. július 1., hétfő

Igy adtam le én, màr majdnem 20 kilot!


Megígértem, így leírom az én kàlvàriàmat a kilókkal.

2011. októberében, szülés utàn egy évvel, még mindig 82 kilót nyomtam, nézegettem a nyàri képeket és ugy döntöttem elég volt ennyi az elhizàsból, le kell fogynom!

Baromi lusta ember lévén, elsősorban a kajámat alakítottam át.
Első lépésként megfeleztem a kaja mennyiséget, 2 tànyér kaja helyett csak egyet ettem stb.
Majd szép lassan, lecseréltem vagy kipótoltam amit csak tudtam, fehér tésztàt-teljes kiőrlésűre; fehér rizst-barna rizsre; lisztes habaràs, ràntàs helyett- kukorica keményítőt hasznàltam,, ez ment palacsintába, galuskába és sütikbe is egyaránt! Bagett helyett teljes kiőrlésű kenyeret (simàt vagy magvasat) eszek!
 Apránként vàltoztattam de sikeresen!
 Elkezdtem megismerkedni a rakott zöldségekkel, mai napig imàdom, ezekbe nem rizst teszek, hanem pl. quinoàt, hajdinàt, rozst stb. ami épp van itthon! Ha megkivàntam meg ettem a süteményt is, cukrot még most sem vàltottam ki, mert nincs mivel, volt hogy mézzel édesitettem, de az se jo mindenbe!:) Szóval barna cukor még mindig van nàlunk!:)
Ekkor ugy ettem, hogy reggeli kàvé, ebéd akàrmi és a vacsit este 6ig megettem! Nevezhetjük időszakos böjtnek is!
Nekem bevált fél év alatt 12 kilót adtam le!

Tavaly nyàron megàllt se fel, se le! Aztàn megismerkedtem egy-két hölgyeménnyel, Metàlozott Angelocskàval, Takàcs Kingàval, késöbb a Bodyrockos csajokkal!
Novemberben elkezdtünk Kingàval edzeni! Először a fegyencet, később én pótoltam  a bodyrockkal, kettlebell-lel stb.A mérleg csak nem akart mocorogni, így àtàltam a Harcosok étrendjére egyszer csak hirtelen :) nem is tudom mikor :) Így lement tovàbbi 6-7 kiló!
3-4 hónapig most nem is edzettem, úgy igazándiból, mint tudjàtok! De most màr újra a régi vagyok és belevágtam a közepébe!:)

Nekem itt külföldön nem sok lehetőségem van, lisztek és édesítők terén, azt változtattam amit tudtam és belefért a havi keretbe! Egy csomag tészta pl. nekem kitart 3-4 étkezésre, rizs többre is akàr, kenyeret is (ha épp nem friss, puha és meleg) akkor 2-3 napig eszek, ha marad lefagyasztom, vagy zsemlemorzsát csinàlok belőle!

Amiket én hasznàlok:
-teljes kiőrlésű liszt
-tk. liszt magokkal
-hajdina liszt
-zabliszt (pehelyböl daràlva)
-zabkorpa (panirozàshoz is jo)
-quinoa
-köles
-barna rizs, vad rizs
-tk. tésztàk vagy gluténmentes tésztàk
-kukorica keményítő
-méz, barna nàd cukor
-tk. tésztàk vagy gluténmentes tésztàk
(ha eszembe jut még valami majd pótolom)



Ha kekszet akarsz vagy ràgcsàt nézz szét a Fitt sütik oldalàn, Jilly Betti nagyon tud vagy Halmai Réka blogjàn!
http://halmaireka.blogspot.fr
https://www.facebook.com/Fittsutik?fref=ts
 http://www.monakonyhaja.blogspot.hu/
 http://paleonyuszi.blogspot.fr/
 
 

1 megjegyzés: