2013. április 15., hétfő

Hegyi túra - Boucle U pratu

Sziasztok!

Múlt héten màr tùràztunk egyet, jóval rosszabb időben! Az lightosabb út volt, ez most adott az érzésnek!

Tegnap màr nem volt erőm írni!
Tùraztunk egyet a szomszéd hegyekben. Elvileg 4 óràs túra útvonalat terveztünk, de 5 óra lett belőle, sikeresen elnéztük a fordulót és mentünk egyet a dzsindzsàsban, de egy szakadék utunkat állta. A térképen a pirossal jelzett útvonal a GR20 kezdeti szakaszàt jelzi, àllitólag ez az egyik legkeményebb része!
Nagyon jó idő volt, lent a faluban màr fél 10-kor 23 fok volt! Nekem meg is égett a vàllam, én vittem a kajàt, vizet és a pulcsikat egy nagy hàtizsàkban, Pàrom a kisfiunkat hàtihordozóban. Szegénykét nem sok helyen tudtuk kivenni, nagyon sziklàs volt az út  Ha kivettük úgy ment a gyerek mint egy kis cowboy, gondolom lezsibbadt a kis lába :)
Imàdom ezt a tiszta levegöt, a füszeres macchia (maki) illatàt, ahogy keveredik a vadviràgok illatàval, nehéz de csodàlatos tura volt!
 500 méteres szint különbséget tettünk meg, sok helyen kemény menet volt, néhàny helyen a hegyről lefolyó vízzel is meg kellett birkóznunk, szószerint elsüllyedtünk a sàrban, de kikerülni nem tudtuk a szakadékok miatt.
Mire leértünk fájt mindenem, combom, hàtsóm és talpam a legjobban. De megérte, vasàrnap folytatàs következik! :)
Hegyi kecskék



Vadon élő tehenek


Dzsindzsàs, 1 óra szivàs. Az az út elvileg haza vezet, csak ne lenne szakadék fél úton lefele :)



A Monte Cinto még havas.

A hegyről lefolyó víz utat tör magának



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése